Een zendingsorganisatie kan de steun van haar donateurs via Stichting EDB laten lopen, als zij als organisatie zich kan identificeren met de uitgangspunten van de Evangelische Alliantie Vlaanderen. Het project moet de principes van deugdelijk bestuur en transparant christelijk rentmeesterschap onderschrijven, en het benut elke gelegenheid om haar activiteiten op die terreinen te versterken. Van een project wordt ook verwacht dat het periodiek een rapport aan Stichting EDB voorlegt over de activiteiten en over de geldstromen. Daaruit moet blijken dat de fondsen zijn aangewend voor het project waarvoor het bij Stichting EDB is aangesloten.
Als het project een organisatie is, dan moet die in het land waar die gevestigd is zich naar behoren registreren. Zij moet er de regels toepassen die door de overheid ter plaatse toepast voor deugdelijk bestuur, transparant financieel en fiscaal rapporteren.
Voordelen voor de aangesloten organisaties
De Stichting EDB is sinds 02 december 1997 erkend als ANBI-vereniging. Projecten die de stichting erkent en “adopteert”, kunnen gebruik maken van dezelfde ANBI-erkenning, op voorwaarde dat de ontvangen zendingssteun ook voor de maatschappelijke doelen worden gebruikt waarvoor de Stichting de zendingsorganisatie heeft aanvaard. Dit betekent voor de donateurs dat zij giften die via de Stichting gegeven worden kunnen aftrekken van hun belastbaar inkomen, waardoor de donateurs meer kunnen geven.
Omdat Stichting EDB werkt met vrijwilligers, kan zij zo’n ruggensteun geven met een minimum aan kosten. Projecten hoeven geen eigen structuur en werking van een Stichting op te bouwen. Hun focus en hun inzet kan zich blijven richten op datgene wat nodig is: op de ontwikkeling van hun projecten – waar zij expert in zijn en zich nog verder willen ontwikkelen.